Samsung EHS ClimateHub – nová tepelná čerpadla

Společnost Samsung Electronics Air Conditioner Europe B.V. uvedla na trh novou generaci tepelných čerpadel vzduch – voda EHS ClimateHub. Nová tepelná čerpadla s ekologickým chladivem R32 se vyznačují nejen vysokou třídou účinnosti (až A+++), ale i vyšší teplotou topné vody 65°C.

Zásadní inovací je nová vnitřní jednotka, tzv. jednotka s integrovaným zásobníkem TUV. Vnitřní jednotku s integrovaným zásobníkem Samsung nabízí aktuálně ve dvou variantách, pro systém tepelného čerpadla MONO nebo SPLIT, a také ve dvou velikostech objemu teplé vody, 200 nebo 260 litrů, s kompaktními rozměry (š/v/h = 595/1800/700 mm) pro osazení do kuchyňské linky s 3kW elektrickým přídavným vytápěním. Během léta 2020 přibude do nabídky i provedení pro systém TDM+, umožňující vytápění i chlazení pomocí připojených klimatizačních jednotek. Jednotka s integrovaným zásobníkem se dodává v 1-fázovém nebo 3-fázovém provedení. Provedení 1-fázové je vybaveno ve standardu 2kW záložním ohřívačem, nebo s možností volby 4/6kW záložního ohřívače jako příslušenství. V 3-fázovém provedení je již z výroby osazen 6kW záložní ohřev. Integrovaná řídicí jednotka s novým dálkovým ovladačem (s možností českého/slovenského jazyka od 01/2020) poskytuje jednoduché řízení a pomocí SD karty nebo mobilní aplikace i snadné uvedení do provozu. Dálkové kabelové ovládání umožňuje řízení 2 zón, buď na základě výstupní teploty topné vody nebo na základě prostorové teploty. Zónové ovládání lze řídit i pomocí externího termostatu. Nové funkce Smart Grid a PV (Fotovoltaika) umožňují maximální optimalizaci celkové spotřeby elektrické energie s dopadem na životní prostředí.

Systém tepelného čerpadla EHS ClimateHub MONO nabízí modely s jmenovitým topným výkonem venkovních jednotek od 5,0 do 16 kW. Od velikosti 8 kW je v nabídce i s 3-fázovým napájením.

Systém tepelného čerpadla EHS ClimateHub SPLIT nabízí modely s jmenovitým topným výkonem venkovních jednotek od 4,4 do 9 kW. Jednotka o topném výkonu 9 kW je dostupná i s 3-fázovým napájením.

Systém EHS ClimateHub poskytuje vynikající komfort i při extrémních venkovních teplotách. Tepelná čerpadla Samsung se vyznačují vysokou spolehlivostí s garancí 90 % topného výkonu při venkovní teplotě do -10 °C, přičemž provozní rozsah vytápění je až do -25 °C venkovní teploty. Tepelná čerpadla lze využívat i pro chlazení s chladicí vodou v rozsahu 5 - 25°C.

Na venkovních jednotkách lze docílit min. hladiny akustického tlaku ve 3 metrech v nočním režimu pouze 35dBA a to u 6 a 9kW jednotky.

Již standardem pro tepelná čerpadla Samsung je možnost ovládaní prostřednictvím Smart Wi-Fi modulu. Stačí nainstalovat aplikaci SmartThings do svého smartphonu a přidat své tepelné čerpadlo k ostatním zařízením Samsung do systému chytré domácnosti, a tak ovládat a monitorovat své domácí prostředí kdykoliv a odkudkoliv.