Místo trendy radiátoru raději moderní klasiku, která neomrzí

Čisté linie, neviditelné spoje, dokonalá povrchová úprava a navíc ekologický provoz… I klasičtější řady radiátorů mohou splňovat vysoké požadavky a přitom svým elegantním designem zapadnout do nejrůznějších stylů koupelen. Tentokrát se zaměříme na radiátory z řad Zehnder Aura a Zeta.

Čistá krása bez kompromisů
Trendy černé matné provedení radiátoru Zehnder Aura s barevně sladěnou topnou tyčí. Elegantní ploché vodorovné trubky radiátoru Zehnder Zeta v chromované úpravě.

Nejste si jisti výběrem koupelnového radiátoru? Obáváte se, že vám odvážnější kousek brzy zevšední, anebo vyjde z módy? V širokém portfoliu designových radiátorů švýcarského výrobce Zehnder bude výběr toho pravého snadný. I mezi základními řadami si totiž vyberete designové kousky, které uspokojí i ty nejnáročnější. Díky svému adaptibilnímu designu zapadnou do každého prostoru. Jejich věčná krása navíc garantuje příjemné teplo i zajímavý poměr ceny a výkonu. „Mezi stálice v oblasti koupelnových topných těles můžeme zařadit například radiátory Zehnder Aura a Zeta. První jmenovaný kromě možnosti rovného či prohnutého provedení kombinuje svislé trubky z D-profilu s kulatými vodorovnými. Topné těleso Zehnder Zeta vyniká kulatými svislými a elegantními plochými vodorovnými trubkami. Tento radiátor navíc díky instalaci dál od zdi a konzolemi skrytými za svislými trubkami umožňuje velmi pohodlné zavěšení ručníků,“ popisuje Ing. Miroslav Váša, vedoucí prodeje designových radiátorů Zehnder. Oba radiátory jsou dostupné v elegantní chromované úpravě ladící například s umyvadlovými bateriemi, či v trendy černém nebo klasičtějším bílém provedení.

Kvalitní, praktické a zdravotně nezávadné
Díky kvalitním lakům bez použití ředidla se do ovzduší neuvolňují žádné škodliviny.

Díky výrobě z přesných ocelových trubek, jejich dokonalému svaření bez viditelných spojů a kvalitní povrchové úpravě jsou otopná tělesa Zehnder stoprocentně těsná a vydrží opravdu dlouho. Kromě toho vynikají i svou praktičností! „Povrch radiátorů vyrobených z ocelových trubek je hladký, což napomáhá snadnému čistění. Neusazuje se v nich prach a netvoří bakterie,“ popisuje odborník na designové radiátory Zehnder. Tím přispívají k vytvoření zdravého vnitřního prostředí pro nás, naše děti i alergiky. K dokonalému odstranění prachu je navíc k dispozici kvalitní kartáč z pravé ovčí vlny. „S čistým a zdravým interiérovým prostředím jde také ruku v ruce fakt, že na naše radiátory používáme laky bez obsahu ředidel. Do vzduchu tak neuvolňují žádné toxické výpary,“ dodává odborník. Kvalitní povrchovou úpravou je docíleno pevnější struktury s delší životností. Bez obav tak zvládnou vlhké koupelnové prostředí, což dokládá i prodloužená pětiletá záruka. 

Možnosti provozu
Koupelnové radiátory Zehnder Zeta i Aura je možné pořídit jak ve variantě pro napojení na teplovodní soustavu, tak i pro čistě elektrický provoz. Elektrické topné těleso se pomocí kabelu se zástrčkou snadno připojí do elektrické sítě. Oba modely navíc umožňují také kombinaci těchto způsobů vytápění, kdy je pro provoz radiátoru v topné sezóně využíváno teplovodní soustavy a mimo sezónu pak elektrické topné tyče.

Topit ekonomicky i ekologicky
Úsporné a bezpečné vytápění radiátoru Zehnder Aura s tyčí MUSA ECO splňující požadavky na EcoDesign.


Sušit ručníky, a přitom vytápět koupelnu nejen efektivně, ale i šetrně k životnímu prostředí? S aktuálními trendy výstavby domů s minimální tepelnou ztrátou jdou ruku v ruce elektrické radiátory. Ty se jednoduše připojí do sítě, šetří prostor a náklady na technickou místnost. Odpadá také potřeba stavebních úprav. Elektrické radiátory Zehnder přitom splňují požadavky normy EcoDesign. „Pro čistě elektrický provoz našich radiátorů Zehnder Aura nabízíme variantu s předinstalovanou topnou tyčí MUSA ECO, která zajistí úsporné a bezpečné elektrické vytápění splňující EcoDesign. Je vybavena programovatelným termostatem udržujícím požadovanou teplotu v místnosti dle týdenního programu, dvouhodinovým časovačem a detektorem otevřeného okna. Ten zajišťuje automatické vypnutí radiátoru, pokud je otevřené okno. Po jeho zavření se vrátí zpět do předchozího režimu,“ vysvětluje Miroslav Váša. Díky tomu mají elektrické radiátory nižší spotřebu a ve výsledku i menší dopad na životní prostředí.

I klasičtější provedení radiátoru Zehnder Zeta s barevně sladěným tělesem a topnou tyčí může být stylovým kouskem minimalistické koupelny.

TIP: Pro snadný a rychlý výběr
Aby byla volba vhodného topného tělesa co nejsnazší, existuje možnost návrhu radiátoru zdarma a z pohodlí domova pomocí intuitivního online konfigurátoru. Díky němu si i absolutní laik navrhne topné těleso na míru počtu členů domácnosti, způsobu vytápění, zdroje tepla či designových preferencí. Konfigurátor u řady radiátorů umožňuje i sladění barvy tělesa s připojovací sadou. Netrpěliví jedinci i ti, kteří mají rádi věci pod kontrolou, pak ocení i velmi dobrou dostupnost radiátorů na skladech velkoobchodníků.


Ačkoliv topná sezóna prakticky skončila, koupelnové radiátory Zehnder Aura i Zeta lze k rychlému usušení ručníků využívat i během letních dní. S příchodem sezóny rekonstrukcí se navíc blíží potřeba vybavení domácnosti. A koupelnové i bytové radiátory jsou její nezbytnou součástí.

Více informací k elektrickým radiátorům na webináři Zehnder: Elektrické radiátory pro bytové prostory a koupelny. Typy, normy, novinky