Spolehla jsem se na radu pracovníků koupelnového studia Elements

Dosažení nejvyššího standardu a komfortu bydlení. Tak by se daly v krátkosti charakterizovat očekávání potenciálních stavitelů rodinných domů. A je tomu skutečně tak. Konec konců proč vlastně stavět rodinný dům, pokud by jeho obyvatelům neměl poskytovat velkorysý prostor, pohodlí a to nejlepší zázemí?

Tento přístup zvolili i stavitelé rodinného domu na Ostravsku. Ti si během dvou let v klidné čtvrti na okraji velkoměsta vybudovali prostorný a krásně řešený bungalov. Každá místnost v domě působí vzdušně i útulně zároveň. Je zde dostatek přirozeného světla a patřičná pozornost byla věnována každičkému detailu.

To platí i o jedné z nejdůležitějších místností v domě, kterou je koupelna. Tu navštíví každý z jeho obyvatel i několikrát denně, ať již se jedná o osobní hygienu nebo jen prostý oddych či relaxaci. Již při vstupu do ní nás překvapila její velikost, praktické uspořádání a ohromující příliv denního světla. Pocit světla a čistoty ještě více umocňovaly bílé velkoformátové keramické obklady opatřené lesklou glazurou. Po obvodu byla velká bílá plocha stěn koupelny decentně rozčleněna tmavě hnědými listelami, do nichž bylo nápaditě vsazeno i velké zrcadlo nad umyvadlem. Oblé tvary a materiálové provedení umyvadla úzce navazovaly na další sanitární keramiku v koupelně, kterými jsou závěsná toaleta a bidet. Lesklý a velmi hladký povrch umyvadla navíc účinně brání ulpívání nečistot, což usnadňuje jeho údržbu.

Krásným solitérem, který koupelnu svým tvarem výrazně oživuje a vnáší do ní pohyb, je vana ve tvaru lichoběžníku. Volný konec vany se směrem ke vstupu do koupelny zužuje a poskytuje tak pohodlnější a bezpečnější přístup jak do samotné vany, tak i k bidetu a toaletě.

Pokud jsme však něco majitelům domu skutečně záviděli, pak to byl sprchový kout. Ten je řešen jako bezbariérový s odtokovým žlábkem v podlaze. Opláštění koutu je provedeno z bezpečnostního transparentního skla. Rám koutu je z nerezové oceli a kování koutu je provedeno v chromu. V chromu jsou zvoleny také všechny baterie v koupelně. Ve sprchovém koutu a u vany byly instalovány podomítkové baterie, u umyvadla je osazena baterie stojánková. Pamatováno bylo i na dostatek úložných ploch na uložení ručníků, mýdel a dalších potřeb osobní hygieny. K těmto účelům slouží dvě koupelnové skříňky, z nichž jedna je umístěna na stěně vedle umyvadla a druhá za dveřmi u sprchového koutu. Samotné skříňky i jejich dvířka jsou provedeny ve vysokém lesku, takže velmi dobře ladí jak s glazovanými obklady, tak i povrchy umyvadla, vany a dalších předmětů sanitární keramiky v koupelně. O dokonalou tepelnou pohodu se v koupelně stará teplovodní podlahové vytápění značky Cosmo. To je doplněno praktickým bílým koupelnovým radiátorem na sušení vlhkých ručníků.

Nedalo nám to a majitelky domu, paní Jany jsme se zeptali, zdali jí s výběrem koupelnového vybavení někdo pomáhal. Ta k tomu říká: „Veškeré vybavení koupelny včetně obkladů jsem pořídila takříkajíc „z jedné vody na čisto“ v koupelnovém studiu Elements v Ostravě. Jejich služby mi doporučila topenářská firma, která realizovala topný systém v domě. Spojila jsem se s pracovníky studia v Ostravě a domluvila si s nimi schůzku. Pak již šlo vše jako po drátkách. Vybrala jsem si zde jak obklady, tak i vanu, sprchový kout, umyvadlo, toaletu, bidet a baterie. Přiznám se, že jsem se pracovníky studia nechala přemluvit na dražší bezbariérový sprchový kout s odtokem do podlahy. Jejich radu nyní oceňuji při každodenním využití sprchového koutu. Přístup do něj je skutečně naprosto přirozený, bezpečný a pohodlný“, dodává paní Jana s úsměvem.

Jak vidno z příběhu paní Jany, funkčnost, krásu a bezchybnou funkci své koupelny nyní oceňuje při jejím každodenním užívání. Bezesporu je tak tomu i proto, že se spolehla na zkušenosti a odbornou erudici pracovníků koupelnového studia Elements.

Spojte se s nimi i Vy! Pokud plánujete rekonstrukci či realizaci nové koupelny, pomohou Vám docílit výsledek, který bezezbytku splní Vaše očekávání.

Ivo Románek

GALERIE OBRÁZKŮ