Ničí vás na jaře alergie? Poradíme, jak se pylům alespoň doma vyhnout

Základem jsou zavřená okna. Teplé počasí sice láká otevřít je dokořán a nechat do domácnosti proudit čerstvý vzduch. Pokud se ale nechcete dopovat prášky, nebo po zbytek dne kýchat, větrání si rozmyslete.

Moderní domácnost si ale dnes dokáže poradit i s takovýmto úkolem. „Výměnu vzduchu v domácnosti umí zařídit technologie zvaná rekuperace. Její velkou výhodou, kterou naši zákazníci během léta uvítají je pylový a prachový filtr, který dokáže eliminovat množství pylů, které by se do domu dostalo běžným větráním. V zimě dokáží permanentně větrat, a přitom zabrání úniku tepla. U těch nejvýkonnějších systémů typu KORASMART se jedná až o 90% návratnost tepla zpět do místnosti,“ popisuje systém, který rekuperace užívají, technický specialista společnosti KORADO, Martin Preclík.

Lokální větrací jednotka přivádí vzduch přes filtr

Moderním způsobem větrání je výměna vzduchu pomocí lokálních větracích jednotek. V čem takové řešení spočívá? „Větrací jednotka KORASMART s rekuperací tepla přivádí dostatečné množství čerstvého a, nejen pro alergiky, čistého a filtrovaného vzduchu do místnosti a odvádí ten vydýchaný z domácnosti ven. Filtrace eliminuje nejen pyly, ale také prachové částice poletující ve venkovním prostředí,“ vysvětluje produktový specialista Ondřej Číž. 

Investice do větrací jednotky je vyšší než nákup síťoviny. Lokální větrací jednotka ale zajistí větrání a filtraci vzduchu v celé místnosti. Levnější větrací jednotku bez rekuperace tepla, jakou je například KORAVENT 100 pořídíte už za 10 825 Kč. Cena dražších jednotek s rekuperací tepla začíná od 17 tisíc korun. 

S větrací jednotkou KORASMART se budete moci alespoň doma volně nadechnout. Zajistí dokonalé větrání místnosti bez vnikání prachu nebo pylů.

Větrací jednotka KORAVENT zajistí automatické větrání bez pylů nebo prachu ve dne i v noci. Větrací jednotky snižují ztráty tepla díky řízenému větrání. Nehrozí tak nejen kontakt s alergeny, ale také se pomůže s problémy s vlhkostí nebo hlukem z ulice. Výkon jednotky a čas větrání navíc jednoduše naprogramujete. Větrací jednotku KORAVENT pořídíte od 10 825 Kč.

KORASMART TUBE 2400 a 2400E

Kvalitu vzduchu v chytré domácnosti hlídá nástěnná větrací jednotka s rekuperací, kterou je možné ovládat přes aplikaci na tabletu nebo mobilním telefonu. Výměnné filtry zachycují prach a pyl, čímž snižují možnost vzniku alergií.  Jednotka dále redukuje vlhkost a tím zamezuje tvorbě plísní, která vzniká při nedostatečném větrání. Po spuštění se ventilátor uvnitř jednotky otáčí směrem z interiéru do exteriéru, díky čemuž odváděný znečištěný vzduch nabíjí tepelný výměník. Zhruba po minutě se směr rotace otáčí zpět a chladný přiváděný vzduch odebírá naakumulované teplo z výměníku. Cena zařízení je od 22 705 Kč vč. DPH.

Více na www.korado.cz

GALERIE OBRÁZKŮ