Rehau představí systém skleněného zábradlí pro francouzská okna

Tagged under Rehau

Společnost Rehau patří mezi špičkové výrobce plastových produktů pro stavebnictví. K těmto výrobkům patří i velmi kvalitní plastové a kompozitní okenní systémy, které jsou známé řadě spotřebitelů i zpracovatelů po celém území ČR a SR.

Nám se v uplynulém období podařilo hovořit s obchodním ředitelem společnosti Rehau s. r. o. pro ČR a SR pro segment okenních a fasádních systémů, panem Ing. arch. Marianom Mackom.

Toho jsme se v úvodu našeho setkání zeptali, jaké novinky Rehau zákazníkům představí v průběhu letošního roku. K tomu Ing. arch. Macko říká:

„Odrazovým můstkem pro představení našich novinek pro letošní rok se měla stát tradiční výstava ­Fensterbau, která se koná jednou za dva roky v německém Norimberku. Zde jsme měli představit ucelenou škálu zajímavých novinek. Bohužel, kvůli pokračování koronavirové epidemie, se společnost Rehau rozhodla z důvodu ochrany svých zaměstnanců a zákazníků výstavy nezúčastnit.“

Můžete představit některé z připravovaných novinek již nyní?

Mohu. Jednou ze stěžejních novinek Rehau pro letošní rok je systém skleněného zábradlí pro francouzská okna. Novinka má název Skyforce. Toto zábradlí se kotví přímo do rámu našich oken. Zábradlí plní dvě základní funkce. První z nich je zajištění bezpečnosti v průběhu větrání, druhou je pak funkce výrazného designového prvku ve fasádě domu. Pro skleněné zábradlí Skyforce disponujeme certifikací, která potvrzuje, že tento náš systém mohou využívat veškeré naše okenní systémy. Francouzská okna jsou realizována na celou výšku podlaží a výborně ladí s tzv. HS portály (posuvně zdvižnými dveřmi) u moderně koncipovaných rodinných domů. Je to další desingová přidaná hodnota, kterou okna Rehau přináší stavitelům.

Připravili jsme také nová vylepšení našeho bezpečnostního systému s názvem Smart Guard. Jedná se bezpečnostní systém, který je zabudován v rámu okna. Pokud je v provozu, reaguje například na pohyb narušitele zahrady. Pokud se přiblíží do určité vzdálenosti od okna, začne systém nejdříve blikat, aby upozornil narušitele, že jej zaznamenal. Pokud je již narušitel v těsné blízkosti okna, začne systém vydávat silný signál a při narušení okna spustí centrální alarm v domě. Takový systém by jistě uvítali kupříkladu zloději velmi sužovaní obyvatelé Jesenice, kde byly přes francouzská okna vykradeny desítky bytů.

Hovořili jsme o HS portálech pro moderně pojaté rodinné domy. Jak se daří inovovaným kompozitním profilům Geneo z materiálu Raufipro X, ze kterých lze HS portály vyrábět?

Jsem rád, že mohu říci, že podíl prodejů našich kompozitních profilů s názvem Rehau Geneo ­z materiálu Raufipro X má rostoucí tendenci. Nyní se snažíme podmínky nákupu profilů ­Rehau Geneo pro zákazníky ještě více zatraktivnit, což zájem o ně dále zvyšuje. Z těchto profilů lze realizovat HS portály o délce až deseti metrů u čtyřkřídlových prvků. Naším nejprodávanějším okenním systémem však zůstává Rehau Synego.

Prochází inovací i tento systém?

Bezesporu ano. V uplynulém období byl systém Rehau Synego rozšířený o možnost instalace hliníkových obložek ze své vnější strany. Dále je z něj možné vyrábět vedle běžných okenních prvků také posuvně zdvižné dveře. To ze systému Rehau Synego činí zcela kompletní systém.

Co dále nabízí systémy ­Rehau Geneo a Rehau Synego v oblasti designu?

Oba systémy nabízí skutečně nepřebernou škálu designových úprav a možností. Velmi zajímavou alternativou pro příznivce přírodních materiálů je kupříkladu možnost opatření profilů Geneo nejmodernějšími fóliemi s názvem ­Kaleido WOODEC, které jsou k nerozeznání od pravého dřeva. Vybírat lze dále z nabídky celkem 220 designů fólií pro kašírované profily, ­která uspokojí požadavek na jakýkoliv barevný odstín oken. Náročným zákazníkům jsou k dispozici plně probarvené plastové profily nebo lakované profily z řady REHAU Kaleido Paint, které dokáží propůjčit plastovým oknům atraktivní, s ničím nezaměnitelný vzhled.

Proč by měli potenciální zájemci o plastová okna volit značku Rehau?

Důvody jsou jednoduché. V první řadě je to vysoká kvalita všech okenních profilových systémů Rehau, mnohaletá výrobní tradice v oblasti zpracování plastů, neustálá inovace všech výrobků a stabilní postavení společnosti na trhu. Navíc stále jako jediní používáme pro výrobu našich oken kompozitní ­materiál ­Raufipro X se skelnými vlákny, což nám otevírá nové možnosti v konstrukci oken a činí nás to jedinečnými na trhu.

…a další výhody?

Máme pokryto celé Česko i Slovensko partnerskými zpracovatelskými a montážními firmami, se kterými dlouhodobě spolupracujeme a jsme s nimi v pravidelném kontaktu. Školíme je a zajišťujeme jim z naší strany veškeré odborné poradenství tak, abychom zabezpečili vysokou kvalitu zpracování našich systémů u konečných zákazníků.

Děkujeme za rozhovor a srdečné přijetí

Ivo Románek

GALERIE OBRÁZKŮ